II. Šampionát plemene australská kelpie + MR AKE 2012

12.05.2012 23:35

375583 477277188949682_1733801343_n

II. Šampionát plemene australská kelpie + MR AKE 2012 byl letos v Litoměřicích při Portě Bohemica Cup III. dne 12. a 13. května 2012. Sešlo se celkem 12 závodících týmů. Pro štěňátka a dorostence do věku 18měsíců byl uspořádán jednoduchý parkur z tunelů a bočnic, kterého se zúčastnilo dalších 5 kelpií . Ranní rozvičkou bylo tunélkové rodeo , kde ze dvou běhů, kde závodilo 31psů, se na 3.místě se umístila Měkutová Markéta s kelpií Ajajaj. Původně bylo přihlášeno 19 kelpií, ale přihlášená kelpie ze Slovenska Ebony nemohla závodit z důvodu úrazu šlachy na noze a Čokí z důvodu březosti. Jako předskokan byla Martina Bendová se Zicem.

Původní plán byl uspořádat pouze II. Šampionát australské plemene po úspěšném prvním ročníku v Ludslavicích u Zlína, kterého se zúčastnilo 17 kelpií. Klub agility ale vydal ke konci roku 2011 směrnici o uspořádání MR ČR plemene v tomto znění : Titul Mistr České republiky plemene získá vítěz MRp, ale pouze v případě, že měl ve své velikostní kategorii konkurenci minimálně 9 dalších účastníků stejného plemene.

O měsíc dříve měl i p.Tancer jako pořadatel uskutečnit Mezinárodní mistrovství ČR AKE a WC a vzhledem k přihlášenému nižšímu počtu kelpií na tento závod na Křivonosce jsme nechtěli příznivce agility ošidit o možnost získání titulu MR ČR plemene,tak jsme k II. Šampionátu kelpie přidali propozice i na MR ČR. Bohužel nebo možná bohudík byla tato směrnice zrušena a tím byly uspořádány v roce 2012 dvě mistrovství plemene australská kelpie.

 

Výsledky II. Šampionát plemene australská kelpie :

1. místo : Dušková Julie + Brown Beauty z Lodice

2. místo : Zochová Lucie + Crazy Black Mount Mckinkey

3. místo : Jelenová Andrea + Black Storm z Lodice

MR ČR plemene australská kelpie 2012 v Píšťanech u Litoměřic :

1. místo: Zochová Lucie + Attack Black Mount Mckinkey

 

Naším cílem současným i do budoucnosti je šampionát kelpie přiblížit všem závodníkům v celé ČR, tak proto se snažíme uspořádat závody v různých krajích ČR, aby návštěvnost byla co největší. První ročník byl na Moravě u Zlína, druhý v ústeckém kraji v Litoměřicích a třetí plánujeme ve středu ČR.

Proto příští rok 18. 5 .2013 bude III. Šampionát plemene australská kelpie v Jihlavě spolu se závodem o Ježčí bodlinu, kterého se mohou zúčastnit i ostatní plemena. Organizátorem je Hana Lukovicsová a Jitka Kubištová. Rozhodčí bude Máčková Jiřina.

Tímto Vás srdečně zveme a přihlásit je možné na tomto odkazu:

https://www.kacr.info/competitions/1171

Zdroj: https://www.corgiklub.cz/sportovni-aktivity/vysledky-agility/218-2-sampionat-plemene-ake